DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

Farklı ülkelerde yapılan araştırmalara bakıldığı zaman otizm spektrum bozukluklarının günümüzde yaklaşık olarak her 150 çocuktan birini etkilediği kabul edilmektedir. Otizm spektrum bozukluğunun bölgesi, ırkı, dini ve dili olmadığı için, benzer yaygınlık oranlarının ülkemiz için de geçerli olduğu kabul edilebilir.

Yapılan diğer araştırmalara bakıldığında; Erken tanı ve okul öncesi dönemde, özel eğitimin; bu bireylere sağladığı katkı yetersizliğin engele dönüşmesini önemli oranda azaltmaktadır.

Dünya Otizm Farkındalık Günü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından her yıl 2 Nisan'da kutlanır ve dünya genelinde otistik spektrum bozukluğuna sahip bireylerle ilgili farkındalık oluşturmayı hedefler. Bu bağlamda okulumuzda farkındalık çalışmalarına katkılarından dolayı öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

04-04-202404-04-202404-04-202404-04-2024